Областният управител бе официален гост на седмото издание на националния конкурс „Народните будители и аз“

Областният управите Здравко Димитров бе официален гост на церемонията по награждаване на победителите от националния конкурс „Народните будители и аз“, който се проведе в Хотел Пловдив през уикенда.

Здравко Димитров лично дава старт на проекта през 2010 година, когато е кмет на район Западен. Организатори на конкурса са ротари клубовете „Пловдив Пълдин“,“Пловдив“, „Пловдив Филипопол“ и „Зонта“.

Средношколската надпревара, която се организира за седма поредна година, събра ученици от цяла България, а журито от изтъкнати професори и академици, отличи най-добрите участници в две възрастови групи. 

Почетни гости на събитието бяха председателят на общинския съвет Савина Петкова, бригаден генерал Явор Матеев, кметът на Карлово, бивши депутати, академици, издатели и учители.

Залата се изправи на крака, когато учителка от Карлово призова всички присъстващи деца да се изправят и заедно да кажат: „Ние обичаме България“.

Мили деца, всички вие сте победители. Всички заедно успяваме да направим така, че този проект да се случва вече седем пъти, а не както мнозина прогнозираха 1-2. Надявам се Министерството на образованието да го направи приоритетен и да помага наградените деца да пътуват до родните места на емблематичните личности, които са избрали за свои патрони. Така ще изпълним със съдържание думите „Аз обичам България“, каза организаторът Кирчо Атанасов.

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017