Представители на Търговско- промишлената палата на Русия се срещнаха с областния управител Здравко Димитров

Областният управител Здравко Димитров се срещна на 15-ти март в сградата на Областна администрация-Пловдив с представители на бизнеса от  руските области Казан и Кировска  и Република Абхазия. Гости на областния управител бяха Денис Глухов-представител на Търговско- промишлената палата на Русия и консултант в консулството на Република Абхазия, Григорий Коблов – представител на за Европа на област Казан, г-н Милуш Милушев, завеждащ международната дейност на Сдружение Военен съюз и г-н Христо Боянов-член на НС на ВС. На срещата присъстваха и зам.-областните управители Ангел Рангелов и Владимир Петров.

„Това е поредно посещение в България и целта е проучване на силни икономически зони за изнасяне на производства и изграждане на бизнес-бази в тях.“, каза в началото на срещата г-н Глухов.

Областният управител запозна гостите с предимствата на пловдивския регион за инвестиции в различни направления. „Пловдивска област е с големи възможности за чужди инвеститори, тъй като е в центъра на България, има много незастроени места, подходящи за изграждането на бизнес-бази и с много добра инфраструктура“-подчерта г-н Димитров. Той изтъкна като предимство близостта на Летище-Пловдив, което след отдаването му на концесия, предстои да се развие още повече. Като предимства на региона, областният управител посочи възможностите за различните видове туризъм – СПА, винен, зимен и културно-исторически, както и възможностите за обучение в пловдивските Висши учебни заведения.

Гостите проявиха специален интерес към Тракия Икономическа Зона и изявиха желание при следващото си посещение, което ще е в близките месеци, да я разгледат. Областният управител пое ангажимент тогава да организира и среща с представители от различни сфери на бизнеса  в региона.

В края на срещата г-н Глухов и г-н Коблов отправиха покана към г-н Димитров за посещение в Казан и област Абхазия.

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2014-2016