Новият посланик на Република Южна Корея беше на официално посещение в Областна администрация

Днес заместник-областните управители г-н Георги Пилев и г-н Иван Антонав, посрещнаха в Областна администрация новия посланик на Република Южна Корея г-н Шин Бунам.  Г-н Пилев поздрави госта  от името на Областния управител Здравко Димитров и го увери от негово име, че винаги е добре дошъл в Област Пловдив. „Пловдивска област е стратегическа за страната ни не само, защото е най-голямата, но и поради ред исторически, икономически и културни особености. Основната цел на нашата администрация е икономическото развитие на региона и повишаването на качеството на живот на населението“- каза в обръщението си зам.-областният управител.

Г-жа Снежана Александрова-началник на отдел „Координация и европейска интеграция“-направи презентация на Област Пловдив и запозна госта с културните и исторически забележителности, прекрасните предпоставки за различни видове туризъм, възможностите за производство на плодове и зеленчуци, както и с уникалните за страната ни розово масло и качествени вина. Г-н Бунам обърна особено внимание на „Тракия икономическа зона“, за която вече имаше представа от срещата си с министъра на икономиката Божидар Лукарски.  В тази връзка, г-н Пилев предложи на посланик Бунам, в удобно за него време, да разгледа „на терен“ ТИЗ. „Към този проект има изключително голям инвеститорски интерес от много  чуждестранни, включително и китайски, фирми. Надяваме се той да привлече вниманието и на производители от Корея“- каза г-н Пилев.

Посланик Бунам, сподели прекрасните си впечатления от страната ни. Преди година, като гост в България, той е останал възхитен от концерт на Пловдивската филхармония.

В края на срещата,  заместник-областните управители и корейският посланик  бяха сигурни, че в бъдеще има много направления, в които Област Пловдив и Република Южна Корея, биха могли да си сътрудничат. След размяната на традиционни за двете страни сувенири, г-н Бунам отправи покана, при предстоящото гостуване на българска делегация в страната му, да има представител и от Областна администрация-Пловдив.

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017