За 10-та година Областна администрация – Пловдив подкрепи инициативи за дребните земеделски производители

Днес заместник-областният управител Владимир Маринов откри в Зала 1 на Шеста палата в Панаира кръгла маса на тема: “ Възможности за развитие на дребните земеделски стопанства в България през новия планов период“. Събитието се провежда в рамките на международната селскостопанска изложба „Агра 2016“. Организатори са Фондация „Земята – източник на доходи“, Областна администрация – Пловдив и „Икономедиа – София“.

„Щастлив съм, че за 10-та поредна година Областна администрация-Пловдив е партньор в един проект, който помага на инициативни хора да започнат свой бизнес и най-вече им дава възможност да повярват в себе си и направят живота си по-добър“, подчерта в приветственото си слово г-н Маринов.

Доцент Иван Пенов, председател на Управителния съвет на Фондация „Земята – източник на доходи“, направи отчет за 2015 година, според който за този период са обработени 1126 дка , хората получили доходи с помощта на Фондацията са 254,а като техни помощници през селскостопанския период, работа са имали още 162 души.

Г-жа Юлия Григорова, експерт по земеделие и развитие на селските райони ,запозна присъстващите с различните възможности за подкрепа на дребните земеделски стопанства при кандидатстване по програми. Как се получават директните плащания и какъв е механизмът за кандидатстване и получаване на средствата по тях, разясни г-н Крум Христов от Фондация „Земята – източник на доходи“.

След последвалата дискусия, участниците си пожелаха добра реколта и по-високи доходи.

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017