Здравко Димитров получи благодарствена грамота за благотворителния концерт за Златка Александрова

Изключително удоволствие и силно вълнение завладяха гостите на благотворителния концерт, който се проведе под егидата на областния управител Здравко Димитров. Благотворителните инициативи в последните години станаха част от нашия живот и можем с пълно право да кажем, че съпричастността се превърна в мисия на обществото ни. Защото дарителството е висша цел и добродетел! А богат онзи, който дава не само на себе си, а и на онези, които имат нужда!

В делничната вечер Концертна зала събра стотиците хора, които отвориха сърцата си, за да дарят надежда за здраве и живот на Златка Александрова, която страда от онкологично заболяване и се нуждае от неотложна операция.

Г-н Здравко Димитров и арменската благотворителна организация AGBU с председател Соня Бедросян бяха главните виновници за да се случи прекрасният концерт. Средствата от него ще бъдат преведени в сметката на клиниката в Германия, в която ще бъде оперирана Златка.

Музикантите от Камерния софийски оркестър AGBU с диригент Бедрос Папазян, композиторът Хайгашод Агасян, тенорът на пловдивска опера Ивайло Михайлов и мецосопраното Варта Саркисян бяха подготвили разнообразна програма с произведения на Моцарт, Джовани Батиста Перголези, Арам Хачатурян, Гомидас, Марин Големинов, Владимир Джамбазов и Васил Спасов. Ивайло Михайлов изпя O Sole Mio и прекрасната неаполитанска песен „Върни се в Соренто“, а Хайгашод Агасян развълнува публиката с емблематичните си песни „От много, много отдалеч“, „Арменски очи“ и „Не остарявай любов“. За финал на концерта музикантите бяха избрали едно от незабравимите танга на Астор Пиацола – „Препарензе“.

С този концерт Пловдив отново доказа, че с право носи титлата Столица на толерантността. Председателят на Общоарменски Благотворителен Съюз „Парекордзаган“ Соня Бедросян благодари на всички, които помогнаха в организацията, направиха този концерт възможен и заедно дариха надежда. Тя връчи на Здравко Димитров специална грамота за личния му принос за развитието на културната дейност на арменската общност в България. Областният управител стана почетен член на Благотворителен Съюз „Парекордзаган“. Благодарствени грамоти получиха и всички, с чиято помощ беше осъществен концертът.

Арменската благотворителна организация направи и специален подарък на Златка Александрова – ликът на Богородица, инкрустира върху оникс, който да я пази и да й дава жизнена сила.

В края на концерта участниците и Златка Александрова си направиха снимка за спомен.

 

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017