Областният управител Здравко Димитров и зам.- министърът на регионалното развитие и благоустройство г-жа Малина Крумова проведоха работна среща на АВиК Пловдив

Областният управител Здравко Димитров, в качеството си на председател на Асоциацията по ВиК – Пловдив, свика работна среща по инициатива на зам.- министъра на регионалното развитие и благоустройство г-жа Малина Крумова. Фокус на срещата беше въпросът за Регионалните прединвестиционни проучвания (РПИП), както и повдигнати въпроси, свързани с ВиК сектора в областта. На съвещанието присъстваха представители на всички общини, членове на АВиК Пловдив, управителят на ВиК Пловдив Спартак Николов, зам.- областният управител Евелина Апостолова и експерти от министерството и Областна администрация Пловдив.

Повече

В община Карлово бе обявено бедствено положение

В община Карлово бе обявено бедствено положение поради ураганния вятър, от чиито екстремни пулсации и пориви са нанесени множество материални щети. Кметът на Карлово г-н Емил Кабаиванов приведе в изпълнение Плана за защити при бедствия и аварии в 08.00 часа.

Повече

Областният управител Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от футболен клуб „Торино“

Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от футболен клуб „Торино“. Представителите на елитния италиански клуб, който е бил 7 пъти шампион на Италия,  гостуват на колегите си от „Локомотив Пловдив“. Делегацията бе ръководена от главния координатор на  ФК „Торино“ Теодоро Копола.

Повече

Областният управител Здравко Димитров и екипът му присъстваха на тържественото отбелязване на 140 години от Освобождението на Пловдив

Областният управител почете честването на 140-та годишнина от Освобождението на Пловдив от османско робство. Г-н Здравко Димитров и екипът му присъстваха на молебен в памет на загиналите български и руски воини, който бе отслужен от Пловдивския митрополит Николай в митрополитския храм „Света Богородица“.

Повече

Заместник областния управител Димитър Керин присъства на откриване на изложбата „Българското опълчение през погледа на участника Стефан Кисов“

Заместник областния управител Димитър Керин присъства на откриване на изложбата  „Българското опълчение през погледа на участника Стефан Кисов“, с която РИМ – Пловдив почете 140-та годишнина от Освобождението на Пловдив от османско робство.

Повече