Областна администрация – Пловдив е номинирана за наградите БАИТ за внедряване на системата „Посещаемо и безопасно училище“

Информационната система „Посещаемо и безопасно училище“, която бе внедрена за първи път в Област Пловдив, е сред номинираните на тазгодишните награди за развитие на информационните и комуникационни технологии БАИТ. 

Повече

Главният секретар Борислав Димов приветства участниците в конференцията „Храни с географски означения-възможности за местно развитие и достъп до нови пазари“

Конференция на тема: “Храни с географски означения-възможности за местно развитие и достъп до нови пазари“, се проведе на 23.02 в зала „Пресклуб“ на Международен панаир – Пловдив. Събитието е организирано от Икономедиа в партньорство с фондация „Земята – източник на доходи и с подкрепата на катедра „Икономика“ на АУ – Пловдив и Център по предприемачество на ТУ – София, филиал Пловдив.

Повече

С много настроение и прекрасна мултикултурна програма отбелязахме Деня на майчиния език

С много настроение, песни, танци, стихотворения и безброй усмивки беше отбелязан в новата Камерна зала на Областна администрация Международният ден на майчиния език 21 февруари. Областният управител Здравко Димитров и Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, под чиито патронаж се проведе събитието, приветстваха участниците.

Повече

Асоциацията по ВиК проведе редовно заседание

В Областна администрация – Пловдив беше проведено редовно заседание на общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Пловдив, с председател областният управител г-н Здравко Димитров и представители  на  12 от общо 18 общини от област Пловдив.

Повече

Областният управител Здравко Димитров и неговите заместници се поклониха пред паметта на Апостола

С панихида в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ и поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика, днес в Пловдив беше почетена 145-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски.

Повече