Областният управител Здравко Димитров представи новите си заместници

Областният управител Здравко Димитров представи новите зам.-областни управители на служителите на Областна администрация Пловдив. Ангел Рангелов и Владимир Петров са назначени със заповед на служебния премиер Огнян Герджиков и встъпват в длъжност на 21 февруари.

Повече

Пловдив почете 144 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски

С панихида в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ и поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на

Повече

Областният управител Здравко Димитров сведе глава пред Апостола

Областният управител Здравко Димитров присъства на възпоменателната церемония по повод 144-та годишнина от гибелта на Васил Левски. На церемонията в Карлово присъстваха служебният премиер Огнян Герджиков, министърът на отбраната ген. Стефан Янев, началникът на отбраната Емил Ефтимов, пловдивският митрополит Николай, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, кметове на общини от Пловдивска област и много граждани.

Повече

Приет е държавният план прием за област Пловдив за учебната 2017/2018 година

Третото заседание за 2017 година на Постоянната комисия по заетост за определяне и съгласуване на държавния план прием за област Пловдив за учебната 2017/2018 година се проведе в Областна администрация Пловдив. В нея участваха областният управител Здравко Димитров, Иванка Киркова-началник на РУО-Пловдив, старши експерт Румен Радев в РУО-Пловдив , Снежана Александрова –началник КЕИ и зам.-председател на Постоянната комисия по заетост в Областна администрация-Пловдив, секретарят на Комисията – Маргарита Янева, директори на професионални училища в областта, представители на общините, Бюрата по труда, работодателски организации и представители на бизнеса.

Повече

Заседание на Транспортната комисия за промяна на областната транспортна схема

В Областна администрация Пловдив се състоя заседание на Транспортната комисия, която разгледа предложенията за промяна на областната транспортна схема. На заседанието присъства областният управител Здравко Димитров, представители на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация Пловдив, Областно пътно управление, браншови организации и представители на общините от Област Пловдив.

Повече