Заместник-министърът на културата Румен Димитров обсъди с областния управител Здравко Димитров реализирането на проекта „Дом за пловдивската опера“

Заместник-министърът на културата Румен Димитров се срещна с областния управител Здравко Димитров. Повод за срещата беше реализацията на идеята за намиране на подходящо място, но което да бъде изграден новият дом на Операта.

Повече

Областният управител обсъди с ръководството на EVN България важни инвестиционни проекти

Областният управител Здравко Димитров се срещна и обсъди с ръководството на EVN България актуалните инвестиционни проекти на електроразпределителното дружество. В срещите участваха председателят на управителния съвет на EVN България и заместник-председател на УС на дружеството Робърт Дик  и Костадин Величков, изпълнителен член на ръководството на “Електроразпределение Юг“. 

Повече

Областният управител Здравко Димитров присъства на тържествения митинг-заря по случай 180 години от рождението на Апостола

С тържествен митинг-заря в Карлово бе отбелязана 180-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. На тържественото честване присъстваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров, министри, депутати от всички парламентарни групи, кметове, общински съветници, а стотици жители и гости на града изпълниха до краен предел площад „Васил Левски“.

Повече

Пловдив почете 180 години от рождението на Васил Левски

Пловдивчани почетоха 180 години от рождението на Васил Левски с поклонение и полагане на венци и цветя пред паметника на Апостола на Свободата в подножието на Бунарджика.

Повече

Областна администрация – Пловдив въвежда пилотен проект, който ще обхване всички деца в предучилищна и училищна възраст

Областна администрация – Пловдив въвежда пилотен проект, който ще обхване всички деца в предучилищна и училищна възраст от 5 до 16 години. Проектът се реализира във връзка с решение на Министерски съвет от 5 юли 2017 година за създаване на механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителната училищна и предучилищна възраст.

Повече