Зам. областният управител инж. Димитър Керин участва в откриването на моста на с. Поройна

На 18-ти май, с тържествена церемония, беше открит новият мост, който свързва село Поройна с републиканския път Първомай – Дълбок извор. Съоръжението, чакано повече от 40 години, беше осветено от архиерейския наместник на Асеновград и Първомай – отец Йордан и свещениците отец Стефан и отец Георги от Първомай. На него присъстваха инж. Димитър Керин – зам. областен управител на област Пловдив

Повече

Заседание комисия транспортна схема

Днес, в сградата на Областна администрация – Пловдив се проведе първото заседание за 2018 г. на комисията за разглеждане и решаване на предложения за промени в транспортната схема на област Пловдив.

Повече

Заседание на Експертен съвет по проекта „Въча“

По инициатива на областния управител Здравко Димитров беше проведен Експертен съвет във връзка с обсъждане на проекта „Въча“. На заседанието на Експертния съвет, на който присъстваха експерти от всички заинтересовани институции, кметът на община Кричим г-н Атанас Калчев, главният архитект и експерти от Областна администрация – Пловдив, беше обсъдено предложението за ново предпроектно проучване, което ще постави началото на реализацията на един от най-стратегическите проекти за Пловдив и областта, чрез който ще бъде осигурена чиста питейна вода и устойчиво развитие на целия регион.

Повече

Зам. областният управител Евелина Апостолова преряза лентата на обновения ж.п. участък Септември – Пловдив

На 17-ти май , Национална компания „Железопътна инфраструктура“ официално обяви приключването на строително-монтажните дейности по проекта за модернизация на железопътния участък Септември–Пловдив с изграждане на 4 пътни надлеза. Те са на територията на Пазарджишка и Пловдивска области – в село Ковачево, село Триводици, град Стамболийски и село Златитрап (гара Тодор Каблешков).

Повече

Протестно шествие на превозвачите

Областният управител Здравко Димитров и старши комисар Атанас Илков се срещнаха с представителите на фирмите от транспортния бранш в областта, които днес участват в протестното шествие против пакета от мерки на ЕС, който според тях ще доведе до огромни загуби. Областният управител заяви, че държавата твърдо застава зад справедливите искания на превозвачите.

Повече